Puppeteer

Author Topic: SR2...just picked up another one.... :-)  (Read 8185 times)

EdDee

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 772
    • View Profile
Re: SR2...just picked up another one.... :-)
« Reply #15 on: February 25, 2016, 08:28:20 AM »
Hi Mike,

I had similar happen.... My 12/1 has a 220v fan on the radiator(2 actually)... When I installed the Auto changeover for the output on the alt to overcome the utility, I lost one brush wire on the alt... I didnt notice because the utility power kicked in and powered everything... the fans of course, stopped running, engine was ticking along unloaded for about an hour with no forced draft cooling under minimal load... There actually wasnt much heat generated.... The radiator was hot, too hot to touch comfortably, but certainly not boiling.... Day temp was around 30C if I remember.... The little bit of air wafting about by the flywheels was pretty much enough to stop disaster....

Do a test... let it run, unloaded, for a reasonable time, no fan, and see... You might be surprised....

Cheers
Ed
12/1 750RPM/9HP Roid 5kVA- WMO Disposal/Electricity & Hot Water Gen
12/1 650RPM/8HP Roid 4.5kVa - Demon Dino
Chinese Yanmar - Silent Runner with AutoStart
Classic Komatsu 1963 Dozer/Fergusson 35 Gold Belly ...
Bikes,Cars,Gunsmithing & Paintball...Oh yes, a 5Ha open air Workshop to play in!

quinnbrian

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: SR2...just picked up another one.... :-)
« Reply #16 on: February 28, 2016, 01:56:26 AM »
I' going to have to put this project on hold for a bit...other things have come up, that are more pressing.
Thanks for looking , will get back to this project at a latter date.
Cheers
Brian

KC7NOA

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: SR2...just picked up another one.... :-)
« Reply #17 on: January 26, 2022, 11:43:32 PM »
Old thread, sorry .....

How did you get on with the starter?
Did you find a suitable replacement?


KC7NOA

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: SR2...just picked up another one.... :-)
« Reply #18 on: April 29, 2022, 07:33:41 PM »
Hey ... im close to getting a similar situation resolved...

Still looking for the correct ring ...

I have a video ov my sr2a running ( you tube kc7noa lister sr2 -- starting with a rebuilt original starter