Puppeteer

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - potter

Pages: [1] 2 3 ... 7
1
Original Lister Cs Engines / Re: VA "One" Teardown
« on: July 14, 2015, 01:22:06 PM »
About time  :)

2
Generators / Re: What changed ??
« on: December 17, 2014, 09:45:27 AM »
Thanks guys finally got a chance to check the gen, It was the bridge rectifier all is running well again. ;D

   Chris

3
Generators / Re: What changed ??
« on: December 12, 2014, 09:47:35 PM »
Thanks ronmar I do have a few bridges on hand and will give a new one a try but it will be a few days before I can get to it .

   Thanks  Chris

4
Generators / Re: What changed ??
« on: December 12, 2014, 11:25:30 AM »
   Thanks Thob yes the RPM does drop and no it does not have a AVR it only has an aux field winding and a bridge rectifier I am now thinking the aux field winding must be shorting .I have cleaned the slip rings and not much more to blame >:(

5
Generators / Re: What changed ??
« on: December 11, 2014, 02:24:17 PM »
sorry the voltage drops down to 97 volts when trying to start them the table saw blade oscillates back and forth the air compressor is only a small portable the other one that it runs fine is twice the size and rated wattage.

6
Generators / What changed ??
« on: December 11, 2014, 11:49:17 AM »

View Profile
 Email
 Personal Message (Online)
 




 

Generator output what changed???

on: Today at 04:22:02 AM


Quote

 

Hi all could sure use some help, I have been using a lister sr1 with a Brush gen head as a construction gen set.
It has run all the tools fine for about three weeks until a few days ago the air compressor at times would load up and not start, this
got progressively worse until it now will not start at all.
It will no longer run the table saw which it ran fine until this happened with the air compressor. All the other tools run fine including a second air compressor that is also capacitor start.
I have put my Kill a watt on it and the output is the same as before this happened 124 volts at 62.5 hz no load.
Could sure use any tips on what I could check, everything else it seems to run just fine with no loss of power.





7
Lister Based Generators / Re: low leg question
« on: May 02, 2014, 02:02:31 PM »
Yes I have seen so many of these just go to waste over the years thinking it was such a daunting task to rewind.
 With the good results from this first try I think I will not let so many go to waste ;D
It is a lot easier than I ever thought it was. :)

8
Lister Based Generators / Re: low leg question
« on: May 02, 2014, 01:49:39 AM »
Weill I put about 4000 watt load on it the max I could come up with steady and it went rock stedy at 120.4 per leg so I hoping all is good after about 2 hours run the back end of the gen is cold the fan end is only slightly warm.

9
Lister Based Generators / Re: low leg question
« on: April 30, 2014, 05:45:00 PM »
thanks  dieselgman  I don't have the head # in front of me its only one of the cheap 4 wire 30kva heads put together by pivot power.
Its overkill for my needs so will not be overloaded,  will only use it for the convince of the auto start  and running the few 240v tools in my shop.
the 4.5 kva 8/1 meets all my normal needs ;D
finding this kind of thing at the dump is one of the joys of living on a small island in the Bahamas no repair shops, its quite common to find them ;D

10
Lister Based Generators / low leg question
« on: April 30, 2014, 04:15:28 PM »
Hi just found a lister petter dws4a with a marathon gen head at the dump. After getting it home it did not take long to get it up and running but no output from the head.
I found that one of the field windings was burnt so pulled only the one winding out and had to rewind with only 4 in hand 1 size wire up salvaged wire. Now my question ;D
it seems to now put out ok except 1 leg is at 119 v and the second at 120 v will this be a problem for extended runs or load?
thanks for any thoughts.

chris

PS this is at no load

11
Listeroid Engines / Re: Iisteroid running OK ?
« on: April 21, 2014, 12:14:51 PM »
My 8/1 original is past due for a top end  running on wvo, but still going so good I hate to trouble it ;D.

12
Everything else / Re: Wind Turbine Forum Recommendation Sought
« on: May 27, 2013, 11:17:30 PM »
Try fieldlines. com

13
Lister Based Generators / Re: Help for 6/1 foundation
« on: September 14, 2012, 04:19:09 AM »
If my well was close I would incoperate a pan under the engine to catch any leaks . Also under the fuel tank with a drain to a large enough holding tank to hold the contents of the tank. ;D

14
Original Lister Cs Engines / Re: VA "One" Teardown
« on: August 29, 2012, 11:39:33 PM »
I put a SOM flywheel pulley on my st its run for the past  three years no problem yet.
     
    Potter

15
General Discussion / Re: otherpower.com problems
« on: June 12, 2012, 01:35:22 AM »
Bummer

Pages: [1] 2 3 ... 7