Puppeteer

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Lispet

Pages: [1]
1
Petteroids / Newage Gearbox/ diff oil type
« on: May 09, 2015, 09:08:17 PM »
Just wondered what oil goes in the Newage gearbox. There is another drain plug in a reservoir that  surrounds the prop shaft too.

Why is there no oil pressure switch on the engine?

2
Petteroids / Lister Petter injection pump
« on: April 25, 2015, 08:45:13 PM »
Hi there to you all.

Thanks to the admin for getting me onto your site.
 

I hope I am posting in the right section, cause we have a Lister Petter lpa2 air cooled 2 cylinder engine and I would like your thoughts on an issue we are having with the two injection pumps. Since we bought the machine, she is a bit hard to start when cold.When she was bought, the previous owner didn't  wire up the cold start device.This was duly done, but she was still not great.

We then decided to install a thermostart device with the fuel  supply taken from the leak off circuit.Still not great to be honest but no problems when warm or even if she was switched off for an hour or so.Then one day she would start, but would not stay running so I took off the air intake pipe and she stayed running then (could be pure coincidence).The same thing happened again recently but this time no improvement.

We took out the injector pumps to check them and it was found that both were faulty. We purchased two new ones but they just will not work when installed despite turning them every which way.They would pump away when hand pumping them with some fuel rigged up, but nothing when installed.Only one injector worked at first, but then nether worked then.

We finally bit the bullet and took of the gear cover behind the crank pulley and she seems not to be advancing the governor, but retarded it ok and the rack that controls the pumps somehow.The large spring which I think  is for the throttle was slack.We tightened this up by moving the little pin on the throttle linkage to one of the other positions ( maybe wrong to do so) but now this spring is better tightened up, and installed the two pumps  again and made sure they were being operated by the governor.Now both injector pumps are working plus injectors.We cant put the engine back together again because some fuel pipes and gaskets have to be replaced but  when thats done hopefully she  will work again after some real head scratching was done.By the way the new advance/retard lever on the new pumps are more stiffer than the old ones.

What I would like to know is what is the correct way these pumps should  be removed and installed to avoid disturbing the settings  on the  pump and govenor, thanks and sorry about the long winded question. regards, James.

Pages: [1]